top of page

SALAOJAT & SADEVESI-RAKENTAMINEN

SADEVESI

Oikein asennettu sadevesijärjestelmä pitää pihan ja sen rakennukset kuivina. 
Unohda tulviva tontti ja kivijalkaan uittavat rännit: Asfalttikulma toteuttaa toimivat sadevesijärjestelmien kokonaisratkaisut uudis- ja saneerauskohteeseen.

Järjestelmä johtaa veden sadevesiviemäriin pois perustusten luota ja suodattaa irtoroskan sadevedestä estäen mahdollisia tukkeutumia. Pihamaa pysyy kuivana, eikä kosteus pääse tekemään tuhojaan kiinteistöihin. Hulevesi eli sade- ja sulamisvesi on mahdollista käyttää myös hyödyksi, kun se johdetaan esimerkiksi peruskaivoon tai erilliseen kastelukaivoon.

Asfalttikulma_sadevesirakentaminen.jpg

Asennamme laadukkaat sadevesikaivot ja -viemärit sekä salaojitamme suuremmankin tontin. Toteuta samalla toiveesi unelmapihasta ja hyödynnä esimerkiksi viherrakennus- ja asfaltointipalvelumme.

Asfalttikulma_salaojarakentaminen.jpg

Salaojitus pihaan tai pellolle

Salaojitus on oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja -turvallisuutta, sillä se vähentää rakenteisiin salakavalasti kertyvää kosteutta merkittävästi. Kun salaojat on tehty kunnolla, ne palvelevat kiinteistön ja sen asukkaiden lisäksi myös pihamaata sekä siitä ponnistavia kasveja.

Urakoimme toimivat salaojat rivakasti esimerkiksi taloyhtiöille, yrityksille, yksityisille kodinomistajille ja maatalousyrittäjille Espoosta käsin kaikkialle Etelä-Suomeen. Kohteisiimme kuuluvat uudisrakennusten lisäksi vanhemmat kiinteistöt, joissa ei ole salaojitusta, sekä viljelysmaat. 

Oikein asennettuna salaojat kestävät jopa 50 vuotta, riippuen myös kohteen olosuhteista. Ota meihin yhteyttä, niin varmistut hulevesijärjestelmän toimivuudesta vuosikymmeniksi!

Salaojaremontti takaa puhtaamman ilmanlaadun!
Millaista ilmaa hengität kotonasi tai työpaikallasi? Vanhemmissa, erityisesti ennen 2000-lukua rakennetuissa kiinteistöissä salaojitus voi olla puutteellinen tai sitä ei ole lainkaan.

Salaojaremontin tarpeesta kielii erityisesti veden kertyminen pihaan.

Muita merkkejä voivat olla esimerkiksi

  • tunkkainen sisäilma

  • halkeileva tai märkä kivijalka/sokkeli

  • mahdollisen kellarin kosteus ja tunkkaisuus

Salaojien elinikä on nykyään 40–50 vuotta, kun aiemmin se oli 30–50 vuotta. Ojat kannattaa kannattaa tarkistuttaa ammattilaisella hyvissä ajoin ennen kuin ne alkavat lähestyä elinkaarensa loppua. Salaojat on hyvä tarkistaa myös itse keväisin lumien sulettua.

Asfalttikulman salaojaremontti kattaa kaiken työn avaimet käteen -palveluna. Remontti voidaan toteuttaa hyvin myös esimerkiksi talvella, jolloin pihakaivannon alue pääsee aloittamaan palautumisprosessinsa kevään aikana. 

bottom of page